Numerologija: Broj 1 prati hrabre, a broj 5 dinamične ljude

Numerologija je univerzalni jezik brojeva. Svako od nas rođen je s jedinstvenim nizom brojeva koji simbolizuju našu ličnost. Saberite brojeve i provjerite koja je vaša unutrašnja snaga...

Lični broj čovjeka otkriva način kako sarađujemo s drugima, lekcije koje moramo naučiti te kako se nosimo s izazovima i životom u cjelini. Vaš lični broj predstavljen je u zbiru vašeg datuma rođenja.

Dobiveni lični broj predstavlja vašu ličnost, životne odabire i put kojim koračate kroz život, a ujedno će vam otkriti koliko ste kompatibilni s partnerom kao i koje osobe, odnosno brojeve biste trebali izbjegavati a s kojima biste mogli ostvariti harmoničnu vezu.

Lični broj


Lični broj izračunavate tako da saberete svoj datum, mjesec i godinu rođenja a ako ste dobili višebrojčani broj, sabiranjem ga pretvorite u jednobrojčani. Primjer za rođenje 14.07.1974.

1+4+0+7+1+9+7+4 = 33

3+3 = 6

Vaš lični broj je 6.

Identičan postupak primijenite i na partnerove podatke o rođenju, a potom u tekstu koji slijedi pronađite opis brojeva koji će vam otkriti jeste li numerološki srodne duše.

Broj 1 - Vođa


Vaša snaga:
Rođeni ste lider. Kroz život stremite najvišim pozicijama. Ambiciozni ste, hrabri, imate snažnu volju. Silovito ćete se usprotiviti ograničavanju i sputavanju. Baš kao što govori izgled vašeg broja, hodate uspravno, ponosno i uvijek morate u svemu biti prvi i najbolji.

Vaša slabost: Tvrdoglavi ste, ponekad i sebični, neskloni kompromisima što može negativno uticati na vaš ljubavni odnos. U vezi ste zahtjevni, ljubomorni i nestrpljivi. Niste stvoreni živjeti u skladu s pravilima i tuđim očekivanjima.

Kompitabilni partneri: Najbolji partneri su vam 3 i 5. Dopustiće vam da budete ono što jeste, prihvatiće vas bez zadrške i uvažiti međusobne različitosti. S brojem 1 možete ostvariti strastvenu ali kratku vezu. Nježna i diplomatična 2 bit će vam velika podrška ali bolje ćete se složiti u poslu, nego u ljubavi.

Broj 2 - Posrednik


Vaša snaga: Usmjereni ste na ispunjenje tuđih potreba, velikodušni ste i odani. Lako opraštate i imate mnogo razumijevanja za druge ljude. Dok nezapaženo djelujete iz sjene vi ste Mata Hari koji razoružava druge špijune svojom laskavošću i nježnom snagom uvjeravanja.

Vaša slabost: Previše dajete a premalo tražite za sebe, što može biti iscrpljujuće i stvoriti neravnotežu u odnosu s partnerom. Kad se naučite izboriti za sebe i svoje potrebe postaćete zadovoljniji u odnosu. Skloni ste igranju igrica i manipulacijama kako biste testirali partnerovu zainteresovanost.

Kompitabilni partneri: Harmoničan odnos ostvarićete s vizionarskim duhom broja 8 i humanitarnim brojem 9. S osobom rođenom pod brojem 8 možete jednako dobro sarađivati i kao poslovni partner. Susreti puni strasti mogući su s brojem 5 ali možda vas razočara njegova slobodoljubiva priroda koja se ne voli na ništa obavezivati.

Broj 3 - Komunikolog


Vaša snaga: Šarmantni ste, komunikativni, kreativni i uvijek gladni znanja. Imate gotovo magičan učinak na druge i lako privlačite ljude u svoju blizinu. Posjedujete zavidne društvene vještine. Bitno vam je izraziti ono što osjećate a život bez ljubavi vam je nezamisliv.

Vaša slabost: Morate odrasti, osloboditi se ovisnosti o nekim ljudima, samostalno odlučivati te naučiti preuzimati odgovornost za svoje postupke. Doza narcizma i potrebe da uvijek budete u centru pažnje može biti kamen spoticanja u bliskim odnosima.

Kompitabilni partneri: Odvažnost i avanturističnost osoba pod brojem 5 probudiće vaše emocije dok će introvertirani i mistični broj 7 unijeti u vaš život emocionalnu dubinu i obožavanje. Broj 2 će vam oprostiti nepromišljene i djetinjaste odluke i zagrijati vam srce svojom dobrotom.

Broj 4 - Učitelj


Vaša snaga:
U ljubavi težite stabilnosti. Bitna vam je porodica, karijera. materijalna sigurnost i topli dom u kojeg se vraćate nakon napornog radnog dana. Nerado privlačite pažnju drugih, doimate se tiho i povučeno ali hrabro ćete braniti svoju teritoriju od svega što je ugrožava.

Vaša slabost: Nerado se upuštate u rizik a život vam često može biti monoton i predvidljiv ako se ne usudite iskoračiti izvan zone sigurnosti. Moralni ste i imate čvrsta uvjerenja od kojih ne odustajete bez obzira koliko zbog toga imali problema.

Kompitabilni partneri: Broj 1 je dobar odabir za vas, ima čvrstinu i dosljednost koju tražite kod partnera. Dobar je i broj 8, uvijek usmjeren prema cilju, disciplinovan i organizovan, kao i što ste sami, pa ćete lako uspostaviti odnos povjerenja. Za porodicu i brak odgovora vam i broj 6, s osobom pod tim brojem možete imati puno djece.

Broj 5 - Ljubitelj slobode


Vaša snaga:
Dinamični ste, energični, uvijek u pokretu i nekoj akciji. U vezi tražite stalnu emocionalnu stimulaciju i strast. Energija vam je poput vihora koji će vašeg ljubavnika baciti na koljena. Privlačni ste i neprestano težite novim iskustvima i istraživačkim pohodima.

Vaša slabost: Sve vam brzo dosadi. Kad u vezi nestane početne strasti i zanosa brzo gubite interes za partnera. Nedostaje vam usidrenje, stalnost, svjesnost o tome da se u svaki odnos mora ulagati da bi opstao i odolio zubu vremena koji ga nagriza.

Kompitabilni partneri: Osoba čiji je lični broj 1 rasplamsaće vašu znatiželju i maštu svojim odvažnim i samouvjerenim stavom. Zaštitnički raspoložen i uvijek spreman na odricanje u ime ljubavi, broj 6 razgaliće vam dušu. Odnos s osobom vašeg ličnog broja 5 biće iznimno strastven i uvijek zanimljiv.

Broj 6 - Pomagač


Vaša snaga:
Saosjećajni ste, odgovorni, znate voljeti, trudite se razumjeti druge ljude i prihvatiti različitosti. Toplina doma, djeca i porodica vaše su najveće vrijednosti. Volite podučavati i pomagati drugima, posebno djeci, starijim i nemoćnim osobama.

Vaša slabost: Previše ste zaštitnički raspoloženi prema onima koje volite, često sumnjičavi, pretjerano zabrinuti i skloni čestim promjenama raspoloženja. Iz ljubomore ste sposobni učiniti svašta. Ljubav vam puno znači ali teško joj se prepuštate otvorenog srca.

Kompitabilni partneri: Pravi ste sretnici! Vi ste jedini broj koji je kompatibilan sa svim ostalim brojevima. Vaša potreba da se žrtvujete u ime ljubavi sigurnosna je mreža kojom su obavijeni vaši bliski odnosi. S brojem 2 uživate u razmjeni nježnosti, s brojem 9 stvarate bliskost i povezanost, a najmanje ćete se složiti s brojem 5 i brojem 3.

Broj 7 - Istraživač


Vaša snaga:
Intuitivni ste, introspektivni, puno razmišljate i uvijek ste u potrazi za istinskim smislom života. Vezani ste uz prošlost, često se vraćate bivšim ljubavima i nije vam do površnih avantura. Težite ozbiljnoj vezi koja će vam pružiti osjećaj sigurnosti i zaštićenosti.

Vaša slabost: Nesigurni ste, nepovjerljivi i teško se emocionalno otvarate. Nije vam lako prići, djelujete distancirano i nezainteresovano, pa osoba kojoj se svidite ima težak zadatak. Da bi uspostavila kontakt s vama mora srušiti vaše odbrambene zidove.

Kompitabilni partneri: Potreban vam je partner koji će vas osvojiti svojim intelektom i dati vam dovoljno prostora za bivanje u samoći. Kreativni broj 3 podsticaće vašu maštovitost i širiti vam životne horizonte dok će vas intelektualna oštrina broja 5 držati budnima jer s njim nikad nećete znati što donosi sutra.

Broj 8 - Moćnik

Vaša snaga: Vaša skala je uvijek visoko postavljena, kako u poslu tako i u ljubavi. Imate visoke kriterije koje nije jednostavno zadovoljiti. Realni ste, ozbiljni, usmjereni na materijalna postignuća i dobro procjenjujete druge ljude.

Vaša slabost: Sklonost kontroli i samokontroli kao i osjećajna nesigurnost blokiraju ostvarenje i življenje ljubavne sreće. Više opuštenosti i prepuštenosti životnim zbivanjima približiće vas osjećaju zadovoljstva. Tada ćete dopustiti nekome da vas usreći.

Kompitabilni partneri: Budući da ste u vezi skloni dominaciji nemate baš puno izbora. Potreban vam je prilagodljiv i podložan partner, pa ćete se najbolje složiti s brojem 2 koji će znati izaći na kraj s vašim egom kao i s brojem 6 koji će učiniti sve kako bi vas usrećio, jer vaša sreća je i njegova sreća.

Broj 9 - Humanitarac


Vaša snaga: Velikodušni ste, timski ste igrač, a porodica i voljene osobe prve su na skali vaših prioriteta. Uvijek ste tu kad bližima zatreba pomoć. Romantični ste, skloni idealizovanju stvarnosti. Teško otpuštate neke vezanosti i onda kada znate da vam to šteti.

Vaša slabost: Želite li biti uspješniji u onome što radite i zadovoljniji svojim bliskim odnosima, trebate biti fokusirani i ne dopustiti da vam se energija razleti na više strana jer onda niste nigdje. Skloni ste nostalgiji i teško zaboravljate bivše ljubavi. Niste otvoreni, skrivate svoju ranjivost.

Kompitabilni partneri: Intuitivni i emotivni broj 2 uspješno će izaći na kraj s vašim odbrambenim štitovima i probiti se do vašeg ranjivog srca. S brojem 3 možete uspješno dijeliti umjetničke i kreativne sklonosti a duhovitost vašeg izabranika vama će biti neodoljiva. Osoba broja 6 imaće razumijevanja za vašu društvenost i idealističan pogled na svijet.