Ponašajte se onako kako želite da se drugi ponašaju prema vama

Vaše riječi o sebi pred drugima govore o tome kako bi se po vašem mišljenju ljudi trebali odnositi prema vama.

Način na koji se odnosite prema sebi kada vas niko ne vidi samo jača vašu vlastitu predstavu o tome ko ste. U stvari možete biti puno bolji nego što mislite.

Smatrajte svoje misli i osjećaje kao biljkama. One mogu biti korisne ili korovite. Zalijevate one čije cvjetanje želite vidjeti. Vi ste i vrt i vrtlar.

U vama vreba više snage nego što mislite. Slobodni ste odabrati boju svog emocionalnog neba. Možete preuzeti novi obrazac i razvijati se u bilo kojem pravcu koji odaberete. Možete se bolje liječiti. Možete postati drugačiji.

Morate sebi pružiti priliku da izliječite rane iz prošlosti i pokažete saosjećanje za one periode života kada ste imali najviše boli.

Neka vaša dobrota postane navika u vama. Budite blaži prema svojim neuspjesima i greškama. Tretirajte se sa velikim poštovanjem kada ste sami sa sobom i tada će samopouzdanje i nova snaga ispuniti cijeli svijet oko vas. Ovo je sjajan način da dobijete poštovanje drugih.

Možete se sprijateljiti sa sobom i to morate učiniti.

Ponašajte se kao prema nekome koga istinski volite.

Ako biste pitali svoju voljenu osobu, šta ona misli o vama, šta bi ste čuli u odgovoru? Šta je sa vašim snagama? O tome šta joj se sviđa kod tebe? Samo pitajte i saznajte sami.

Vježbajte svoj novi način razmišljanja ispred ogledala, prepoznajući da imate i mračnu i svijetlu stranu.