Ljudi dolaze u vaš život s razlogom ali nije svima suđeno da u njemu ostanu

Na našem životnom putu susrećemo mnoge ljude, ali većina njih ostaje kratko vrijeme s nama. Uprkos našoj želji da nikad ne odu, to je nemoguće.

Određenim ljudima je suđeno da u našem životu budu do samog kraja, a drugima samo neko vrijeme. Ali jedno je sigurno - svi s kojima se naši putevi ukrštaju daju nam važnu poruku, a njeno značenje često ne ispunjava naša očekivanja. Najvrjednije poruke često dolaze od onih osoba koje dugo nisu bile u našoj u blizini.

U pravilu, Univerzum vam šalje ljude potrebne za vaš rast. Uspostavit će se pozitivan kontakt s nekim od ovih ljudi, ali s drugima ne. Čak i oni koji nas tjeraju da patimo i naškodimo svom emocionalnom stanju, takođe igraju važnu ulogu na vašem putovanju ovim svijetom.

Ponekad najvažniji i mudri vodiči prolaze kroz naše živote bez zaustavljanja. Nije važno ko će to biti: osoba koja vam pomaže da preživite težak period ili ona koja vas drži za ruku kad je s vama sve u redu. Jako je važno moći je pustiti kad dođe vrijeme za oproštaj.

Ponekad se osoba odluči otići ako joj je preteško biti s vama ili vam nešto nedostaje. Postoji razlog za to, ali na kraju, nakon što se raziđete, postaćete bolja verzija sebe. U ovom svijetu svi moraju proći kroz mnoge uspone i padove.

Volite ljude oko sebe i pokušajte im dati do znanja koliko su vam važni. Možda čak i ne shvataju da su ozbiljan dio onoga što vi jeste. Oni su vaš sistem podrške, bez kojeg ne biste bili tamo gdje ste danas.

Svijest o činjenici da je život vijugav put i sposobnost da ga pratite uči vas da bolje razumijete svoje veze s drugim ljudima.

Ne možete nekoga natjerati da ostane u blizini a odlazak osobe ni na koji način ne može biti povezan sa njegovom željom da vam naudi. Kao i vi, ta osoba takođe ima svoj životni put. Ponekad se vaši putevi ne poklapaju, uprkos vašoj želji da učinite suprotno.

Veze su važne, ali ne definišu vas. Ako neko ode, samo ga pusti. Bolji si nego što misliš.