Kako postati nevjerovatno sretna osoba: praksa koja mijenja život!

Zaplet bilo kojeg filma, bilo koje knjige može se izraziti u nekoliko riječi: nešto je pošlo po zlu. Kad nas nešto pođe po zlu, to nas zanima. Došli smo na zemlju da primimo lekcije, da naučimo kako se nositi sa poteškoćama.

Zamislite da ste došli u bioskop. Glavni likovi su se sreli, zaljubili, vjenčali, nikada se nisu svađali. Dobro im ide. Imaju mir i razumijevanje. Rođena su poslušna djeca. Lako su postigli sve svoje ciljeve. Obogatili su se, ostarili i umrli istog dana. Nećete ići na takav film. Ali upravo takav život traži većina ljudi.

A evo i filma "Titanik". Sve ide po zlu. Brod tone. Umre glavni lik. Ovo je zanimljivo.

Naš um, ego, teži stabilnosti. Ali za dušu je stabilnost smrt.

Ego ima svoj plan kako sve treba biti. Ali život ima svoj scenarij. Kada se ti scenariji ne podudaraju, mi patimo. A nikada se ne podudaraju.

Ne vjerujte nikome ko kaže: naučit ću vas kako da ostvarite sve želje, kako da postignete bilo koje ciljeve, kako da sve podredite vašoj volji. Ovo je prevara. Život je uređen drugačije. Život je avantura. Niko ne zna šta će se dogoditi sutra. Ne mogu se postići svi ciljevi. I tako volimo živjeti. Zato je život i zanimljiv. Sve se stalno mijenja.

A kako biti sretan kad je život tako nepredvidiv?


Prije svega, morate shvatiti: greške i neuspjesi ne postoje. Postoji ili uspjeh kada ste postigli svoj cilj ili iskustvo kada niste postigli svoj cilj. Iskustvo nas približava našem cilju, a iskustvo ispunjava živote živošću.

Gubitnika nema. Postoje vrlo iskusni ljudi a vi ste takođe iskusna osoba. U suprotnom, bili bi neopisivo sretni i ne biste pročitali ovaj članak.

Evo jednostavne prakse koja će vam pomoći da osjetite izuzetnu radost u životu. Nestaće mnogi problemi i život će vam biti praznik.

Vežbajte "Ura !!!"

Nismo u stanju da vidimo čitav scenario našeg života. Sve nevolje vode ka uspjehu. Ali mi to ne vidimo. Pogledajte svoj život i vidjećete da su se sve dobre stvari u vašem životu pojavile zbog "loših" događaja.

Vaš zadatak je naučiti um da se ne opire životu. Naučite da u svemu pronađete dobro. Sve što se događa je na bolje.

Na primjer, kasnite na posao. Čestitajte sebi. Kao da ste osvojili na lutriji. Radujte se i recite: "Ura!!! Super! Imao sam sreće! Bravo! Hvala ti živote!!!"

- Otpušteni ste ili bolesni. Ura!
- Izgubili ste ključeve od kuće. Ura!
- Ostali ste negdje na putu. Ura!
- Došli ste u prodavnicu, a nema onoga što vam treba. Ura !!!
- Zaboravili ste održati obećanje. Ura !!!
- Još uvijek niste poznati, niste milioner. Ura!
- Niste pronašli svoju ljubav. Ura!
- Posvađali ste se s nekim. Ura!

Samo se igraj. Onemogući unutrašnju kritiku!

Veoma je važno iz srca reći "nazdravlje". Iskreno, kao dijete, iz dna srca pokušavajte biti sretni, osjećajte da ste sretni, pohvalite sebe i zahvalite životu na ovom daru.